10.Sınıf Tarih Kitabı sayfa 56 Cevabı,Cevapları

Posted on
  • 29 Aralık 2012 Cumartesi
  • by
  • çalışma kitabı cevapları
  • in
  • Etiketler:

  • 10.Sınıf Tarih Kitabı sayfa 56 Cevabı,Cevapları

     Sayfa 56
    Ekonomik Güçlenmenin Bilimsel ve Kültürel Faaliyetlerin Gelişmesine Katkısı Nelerdir?

    Ekonomik güçlenmenin bilimsel ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine katkısı olumlu yönde olur.Bilimsel ve Kültürel faaliyetler için gerekli maddi ve parasal ihtiyaçlar, ekonomik güç tarafından karşılanır.Bilimsel araştırmalar çok yüksek mali kaynak gerektirir.Ekonomisi güçlenen ülkelerde bilimsel ve kültürel faaliyetler için daha çok mali kaynak ayrılabilir.Araştırma-geliştirme faaliyetlerine aktarılan kaynaklar desteklenir.Çünkü para olmadan bilimsel araştırma yapmak zordur.Gelişmiş zengin ülkelerde bilim adamları araştırmalarına kaynak bulmakta zorlanmazlar. Ülkede bir bilim-teknoloji düşünce iklimi oluşur. İleri bilgi ve teknolojiler üretirler.Böylece o toplumların millî güçleri daha da yüksek olur.
    Ekonomik güç arttıkça toplumların kültürel ve sanatlar faaliyetleri de artar.Eğitimli kültürlü bireyler çoğalır.Bir ülke sosyal etkinlikleri ile yaşanılır bir toplum olur.Kültürel miras korunur.
    Atatürk demiştirki;
    Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin-, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür.
    10.Sınıf, Tarih, Kitabı, sayfa, 56, Cevabı, Cevapları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2010 aygunhoca
    Sponsored by : Fastoyun